Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Waarschijnlijk kun je niet wachten op het moment dat jullie het kleine wondertje in jullie armen kunnen sluiten. Voordat het zover is, moet er echter nog flink wat geregeld worden. Zo moet er bijvoorbeeld een naam bedacht worden. Kunnen jullie hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Dan biedt het onderstaande stappenplan uitkomst!

Stap 1: Kies een naam op basis van het geslacht

Sommige stelletjes weten al voor de bevalling of het een jongen of meisje wordt. Geldt dit ook voor jullie? Dan kun je de naam baseren op het geslacht. Wanneer het een jongen wordt, hoef je niet naar meisjesnamen te kijken. Als jullie nog niet weten of het een jongen of een meisje wordt, kun je zowel een jongens- als meisjesnaam bedenken. Veel mensen kiezen ook voor een unisex naam. Dit is een naam die zowel aan een jongen als meisje gegeven kan worden, zoals Robin, Charlie, Jip of Senna.

Stap 2: Ga op zoek naar manieren om een babynaam te bedenken

De meeste mensen proberen eerst zelf een naam voor hun baby te vinden. Helaas heeft lang niet iedereen voldoende inspiratie om tot een mooie, leuke naam te komen. Ga daarom eens op zoek naar manieren om een babynaam te bedenken. Om jullie een handje te helpen, hebben we hieronder een aantal opties op een rijtje gezet. Mogelijk lukt het jullie hiermee wel om een naam voor jullie kleine wondertje te bedenken.

– Kies een naam op basis van de oorsprong
– Speel met het aantal letters en klinkers en medeklinkers
– Vernoem je kind naar iets of iemand
– Kijk naar de populairste babynamen van het moment

Stap 3: Maak een lijstje

Hebben jullie gebruik gemaakt van de bovenstaande manieren om een leuke, mooie babynaam te vinden? Dan zijn er vast en zeker meerdere namen die jullie mooi vinden. Maak daarom altijd een lijstje met de mooiste namen. Jullie kunnen samen één lijstje maken, maar ook allebei apart mooie namen opschrijven. Leg de lijstjes vervolgens naast elkaar en streep de babynamen weg waar jullie niet allebei achter staan.

Stap 4: Zet de voornaam voor de achternaam

Waar je de voornaam van een kind zelf bepaalt, geldt dit voor de achternaam niet. Een kind krijgt namelijk de achternaam van één van de ouders. Vaak is dit de achternaam van de vader. Hebben jullie een mooie naam gevonden? Dan is het verstandig om deze voor de achternaam te zetten voordat jullie hier definitief voor kiezen. Dit geeft je inzicht in de manier waarop de volledige naam van je kind straks op officiële documenten komt te staan, zoals een paspoort of diploma. Spreek de voor- en achternaam ook hardop uit. Zo hoor je direct of de naam lekker bekt of niet.