Ik kook graag voor mijn kinderen. Ze houden misschien niet altijd van het eten dat ik maak, maar ik weet dat ze iets gezonds en zelfgemaakts eten. Ik vind het ook leuk om ervoor te zorgen dat ze nieuwe dingen proberen. Mijn tweejarige houdt van mac en kaas, mijn vierjarige houdt van gehaktbrood en mijn zesjarige is een kieskeurige eter.

Speciale gerechten voor kinderen

Ik maak graag een leuke maaltijd voor mijn kinderen waar ze allemaal van zullen genieten. Een aantal recepten die ik hiervoor gebruik zijn:

1. Cheesy Chicken Casserole Recept

2. Meatloaf Recept

De favoriete gerechten van mijn kinderen

Zes jaar oud – gegrilde kaas, mac en kaas, spaghetti en gehaktballen, hotdogs Vier jaar oud – gehaktbrood, aardappelpuree (met jus), pannenkoeken Twee jaar oud – mac en kaas, kipnuggets Mijn favoriete gerechten om voor mijn kinderen te maken: Zes jaar oud – zelfgemaakte pizza (ik gebruik een volkoren korst) met kalkoenpeperoni en veel groenten. Ik maak ook graag zelfgemaakte chocolate chip cookies voor hem.

Mijn favoriete gerechten om te maken zijn

Toen ik opgroeide, kookte mijn moeder voor mij. We aten elke ochtend samen ontbijt en dineerden elke avond samen. Mijn favoriete maaltijd die mijn moeder maakte, was kip en dumplings. Het is een zeer stevige maaltijd die me doet denken aan thuis zijn.

Recepten voor kieskeurige eters

1. Chicken Nuggets – Mijn zesjarige is er dol op. Ik koop de kipnuggets en maak dan mijn eigen paneermeel met bloem, zout, peper en kruiden. Meng de twee samen in een plastic zak en schud om de nuggets te coaten. Bak ze in een pan met kookspray tot ze goudbruin en krokant zijn aan de buitenkant. 2. Gehaktbrood – Mijn vierjarige houdt van gehaktbrood! Ik vind het wel leuk om er wat groenten aan toe te voegen, zodat hij niet zomaar een stuk vlees eet!

Enkele tips voor koken met kinderen

Maak het leuk! Laat ze helpen met de voedselbereiding. Laat ze helpen met de voedselbereiding. Serveer het! Maak geen big deal over hoe je het eten serveert. "We eten vandaag salade, dus ik ga het in een kom serveren." Het maakt kinderen niet uit of je fancy gerechten gebruikt of niet, ze willen gewoon eten en genieten van hun maaltijd. Als uw kind kieskeurig is, probeer dan het eten in verschillende vormen of manieren te serveren: aardappelpuree kan als bijgerecht worden geserveerd of als tater tot hotdish worden gebruikt.